Prišla sta SUUNTO ZOOP NOVO in VYPER NOVO

Suuntov model Zoop se je na tržišču pojavil leta 2010, model Vyper pa še skoraj 10 let prej. Pričakovanja potapljačev so se z leti spremenila in tako je tudi Suunto oba modela letos temeljito dopolnil in predelal. Luč sveta je tako ugledal model Zoop Novo.
Tudi model Vyper Air ni več rosno mlad in njega letos nadomešča model Vyper Novo.

Zoop Novo

Računalnik je glede na predhodnika pridobil matrični zaslon, en dodaten gumb (zdaj so štirje), osvetlitev zaslona, dodatne možnosti uporabe in dve novi barvi. Ohišje računalnika je še vedno plastično, zgornji del pa je lahko v črni, modri ali fluorescentno rumeni barvi ter vključuje plastično zamenljivo zaščito zaslona. Priklop kabla za povezavo z PC ali MAC računalnikom je spremenjen in zdaj poteka preko bajonetnega priključka znanega že iz Suuntove serije D. Računalnik uporablja Suuntov RGBM algoritem in omogoča potapljanje z zrakom in nitroxom do 50 % kisika. Model je primeren tudi za potapljanje na vdih ter kot digitalni globinomer. Uporabnik mu lahko tudi izključi vse potapljaške funkcije in ga pri ukvarjanju z vodnimi športi uporablja kot uro. Algoritem računalnika vključuje globoke postanke in varnostni postanek in je v prihodnosti enostavno nadgradljiv. Baterija računalnika je enostavno zamenljiva in to lahko stori uporabnik sam. Uporabnik lahko v meniju računalnika tudi vidi, kakšna je napetost baterije. Računalnik je dobavljiv z gumijastim zapestnim trakom, za doplačilo pa je na voljo kit za predelavo za uporabo z elastikami. Pri modelu Zoop Novo sta dokupljiva tudi zgoraj omenjen kabel za povezavo s PC ali MAC računalnikom ter gumijasta zaščita ohišja računalnika.

Zoop Novo

Vyper Novo

Lahko bi rekli, da je zrelejši brat modela Zoop Novo. Uporabniku poleg prej omenjenih funkcij modela Zoop Novo omogoča uporabo in preklapljanje med tremi nitrox mešanicami do 100 % kisika. Serijsko je vgrajen digitalni 3D kompas z zelo enostavnim postopkom kalibracije. Kompas natančno deluje vse do nagnjenosti računalnika za 45 stopinj. Računalnik omogoča uporabo oddajnika za pritisk. Že v osnovnem kompletu so kabel za povezavo s PC ali MAC računalnikom, kit za nošenje na zapestju z elastikami in gumijasta zaščita ohišja računalnika. Barvi računalnika sta grafitno siva ali bela.

Vyper Novo

Oba nova modela računalnika sta kompatibilna s Suuntovima programoma DM5 in Movescount ter sta že na voljo za nakup. Na voljo so tudi testni modeli. Za testni potop nas kontaktirajte na telefona 01/4343753 ali 040/414500 ali po e-mailu na norik(at)norik-sub.si.

Arhiv novic
Prisotni tudi na:

Norik-sub d.o.o.
Celovška 25
(ob vhodu v bazen Tivoli)
1000 Ljubljana

Tel: +386 1 434 07 53

Mob: +386 40 414 500

Faks: +386 1 230 19 07

E-pošta: norik@norik-sub.si

Pri nas lahko kupite tudi:

revija Scubalife