Regulator Apeks MTX-R

V novembru 2016 je Apeks predstavil svoj novi regulator z oznako MTX-R. Regulator je sicer namenjen vsem vrstam potapljanja, najbolj pa se ga bodo razveselili vsi, ki se potapljajo v zelo hladnih vodah, saj regulator nosi oznako »EXTREME COLD WATER USE«.

Balansirana prva stopnja regulatorja je kovana in je za najboljšo toplotno prevodnost narebrena. Njena površina je prevlečena z mat kromom, ki v primeru uporabe v vojaške namene zmanjšuje njen odsev. Prva stopnja ima dva visokotlačna (HP) in pet nizkotlačnih (LP) priključkov. HP priključka sta za lažjo razporeditev cevi ter pritrditev brezžičnega oddajnika nagnjena. Štirje LP priključki so nameščeni na vrtljivi glavi, peti priključek pa je namenjen pritrditvi inflatorske cevi ali pa cevi za suho obleko pri potapljanju s sidemount-i. Ker gre za Apeksov regulator je popolnoma samoumevno, da ima prva stopnja tudi suho komoro proti zmrzovanju.

Druga stopnja je enostavna in nima nastavljivih komand. Na ta način je zelo zmanjšana možnost bruhanja regulatorja. Ima velik izmenjevalnik toplote, je pnevmatično balansirana, dvojno vrtljiva cev (na strani prve in druge stopnje) pa se vanjo lahko priključi z leve ali desne strani. Ima tudi anatomski antibakterijski ustnik.

Regulator Apeks MTX-R je razvit v skladu z zahtevami testa United States Navy Experimental Dive Unit za uporabo v hladni vodi. Regulator je v kombinaciji z oktopusom testiran na globini 60 metrov.

Arhiv novic
Prisotni tudi na:

Norik-sub d.o.o.
Celovška 25
(ob vhodu v bazen Tivoli)
1000 Ljubljana

Tel: +386 1 434 07 53

Mob: +386 40 414 500

Faks: +386 1 230 19 07

E-pošta: norik@norik-sub.si

Pri nas lahko kupite tudi:

revija Scubalife