Night Diver

ZAKAJ TEČAJ NOČNEGA POTAPLJANJA?

Na nočnem potopu boste spoznali popolnoma nov svet. Celo Vaša najpriljubljenejša potapljaška lokacija se bo ponoči prikazala v popolnoma drugačni, novi luči, saj so za razliko od dneva ponoči aktivne druge živali in rastline.

KAJ POTREBUJETE ZA ZAČETEK?

Opravljen začetni potapljaški tečaj PADI OWD (ali ekvivalenten tečaj po kateri drugi mednarodno priznani šoli potapljanja)

  • Minimalna starost: 12 let

KAJ BOSTE NA TEČAJU POČELI?

Naučili se boste načrtovanja in organiziranja nočnih potopov ter potrebnih postopkov in tehnik. Spoznali boste morebitne probleme in se naučili, kako ponoči kontrolirati Vašo plovnost, kako se orientirati in kako komunicirati. Ker so nočne živali in rastline drugače od dnevnih, boste spoznali nova podvodna bitja.

KAKO DOLGO TEČAJ TRAJA?

  • Priporočeno število ur: 12 ur
  • Minimalno število potopov: tri potopi

KAJ POTREBUJETE? 

  • Kopalke in brisačo
  • Masko, dihalko in plavuti
  • Potapljaško knjižico

KJE LAHKO NADALJUJETE?

Opravljen specialni tečaj PADI Night Diver šteje kot ena od petih potrebnih specialnosti za pridobitev certifikata Master Scuba Diver.

POMEMBNO: Tečajnik naj ima za zaščito glave oziroma ušes po vajah v bazenu in/ali potopih v Piranu s seboj volneno kapo, za hojo po potapljaškem centru v Piranu pa tudi natikače.

Na začetku tečaja vsak tečajnik izpolni in podpiše izjavo o zdravstvenem stanju, v kateri so napisana različna bolezenska stanja, ki niso najbolj primerna za potapljanje. Izjavo si predhodno preberite (izjava o zdravstvenem stanju.pdf), izpolnili pa jo boste na začetku tečaja. Izjava se nanaša predvsem na trenutno zdravstveno stanje. Tečajnik mora biti za udeležbo na tečaju sposoben na kratke črtice pred bolezenskimi stanji odgovoriti z besedico NE. V kolikor bi na katero od črtic moral odgovoriti z DA, se mora o tem bolezenskem stanju pred pričetkom tečaja posvetovati s svojim zdravnikom. Zdravnik mu mora sposobnost za potapljanje potrditi na obrazec "potrdilo zdravnika.pdf". Zdravnik lahko napotke za pregled najde v "navodila za zdravnika.pdf".

Arhiv novic
Prisotni tudi na:

Norik-sub d.o.o.
Celovška 25
(ob vhodu v bazen Tivoli)
1000 Ljubljana

Tel: +386 1 434 07 53

Mob: +386 40 414 500

Faks: +386 1 230 19 07

E-pošta: norik@norik-sub.si

Pri nas lahko kupite tudi:

revija Scubalife