Underwater Navigator

ZAKAJ TEČAJ PODVODNE NAVIGACIJE?

Ko ste pod vodo, Vam informacija o tem kje se nahajate in kam greste pride pri iskanju prečudovitega podvodnega grebena pride zelo prav. Tečaj podvodne navigacije bo iz Vas naredil pravega profesionalca v navigaciji. 

KAJ POTREBUJETE ZA ZAČETEK?

  • Opravljen začetni potapljaški tečaj PADI OWD (ali ekvivalenten tečaj po kateri drugi mednarodno priznani šoli potapljanja)
  • Minimalna starost: 10 let

KAJ BOSTE NA TEČAJU POČELI?

Na tečaju se boste naučili postopkov in tehnik podvodne navigacije, načrtovanja in organiziranja potopov ter se seznanili z morebitnimi problemi. Seznanili se boste tudi z navigacijo s pomočjo naravnih pojavov, vzorci podvodne navigacije, ocenjevanjem razdalj in izpopolnili veščine navigacije s kompasom. Pridobljeno teorijo boste praktično uporabili na treh potopih.

KAKO DOLGO TEČAJ TRAJA?

Priporočeno število ur: 12 ur.  Minimalno število potopov: trije potopi v enem dnevu.

KAJ POTREBUJETE?

  • Kopalke in brisačo
  • Masko, dihalko in plavuti
  • Potapljaško knjižico  

KJE LAHKO NADALJUJETE?

Opravljen specialni tečaj PADI Underwater Navigator šteje kot ena od petih potrebnih specialnosti za pridobitev certifikata Master Scuba Diver.

POMEMBNO: Tečajnik naj ima za zaščito glave oziroma ušes po vajah v bazenu in/ali potopih v Piranu s seboj volneno kapo, za hojo po potapljaškem centru v Piranu pa tudi natikače.

Na začetku tečaja vsak tečajnik izpolni in podpiše izjavo o zdravstvenem stanju, v kateri so napisana različna bolezenska stanja, ki niso najbolj primerna za potapljanje. Izjavo si predhodno preberite (izjava o zdravstvenem stanju.pdf), izpolnili pa jo boste na začetku tečaja. Izjava se nanaša predvsem na trenutno zdravstveno stanje. Tečajnik mora biti za udeležbo na tečaju sposoben na kratke črtice pred bolezenskimi stanji odgovoriti z besedico NE. V kolikor bi na katero od črtic moral odgovoriti z DA, se mora o tem bolezenskem stanju pred pričetkom tečaja posvetovati s svojim zdravnikom. Zdravnik mu mora sposobnost za potapljanje potrditi na obrazec "potrdilo zdravnika.pdf". Zdravnik lahko napotke za pregled najde v "navodila za zdravnika.pdf".

Arhiv novic
Prisotni tudi na:

Norik-sub d.o.o.
Celovška 25
(ob vhodu v bazen Tivoli)
1000 Ljubljana

Tel: +386 1 434 07 53

Mob: +386 40 414 500

Faks: +386 1 230 19 07

E-pošta: norik@norik-sub.si

Pri nas lahko kupite tudi:

revija Scubalife