NADGRADNJA PROGRAMSKE OPREME RAČUNALNIKOV SUUNTO EON STEEL IN EON CORE

NADGRADNJA 1.6.5:

S PRIHODOM RAČUNALNIKA EON CORE JE TUDI EON STEEL DOBIL NOV PRIKAZ ZASLONA

Od decembra 2017 je na voljo nova verzija programske opreme računalnika Suunto EON Steel (verzija 1.6.5), ki prinaša nov prikaz zaslona. Do sedaj je EON Steel omogočal klasičen in grafičen prikaz zaslona, sedaj pa je na voljo tudi pregleden prikaz, ki uporablja velike številke.

Nadgradnja se opravi preko Suuntovega programa DM5. Program DM5 zaženite (če bo program DM5 predlagal svojo nadgradnjo, jo potrdite), nato s kablom povežite svoj EON Steel in sledite navodilom programa DM5.

 

NADGRADNJA 1.4:

SUUNTO EON STEEL JE DOBIL NOVE FUNKCIJE

Od začetka aprila 2017 je na voljo nova verzija programske opreme računalnika Suunto EON Steel. Verzija 1.4.26 prinaša možnost brezžične povezave v program Suunto Movescount in kar nekaj izboljšav. Nadgradnja se opravi preko Suuntovega programa DM5. Program DM5 zaženite (če bo program DM5 predlagal svojo nadgradnjo, jo potrdite), nato s kablom povežite svoj EON Steel in sledite navodilom programa DM5.


BREZŽIČEN PRENOS POTOPOV


Lastniki računalnikov Suunto EON Steel lahko opravljene potope z računalnika v program Suunto Movescount brezžično prenesejo z uporabo dodatka Suunto Movescount App, ki je na voljo za mobilne naprave z operacijskim sistemom iOS ali Android. Potopi se prenesejo avtomatsko preko Bluetooth-a in preko prenosa podatkov ali Wi-Fi-ja sinhronizirajo v program Suunto Movescount.
V Suunto Movescount-u lahko uporabnik pregleduje opravljene potope in s prijatelji deli svoje potapljaške avanture. Podatkom o potopih lahko dodaja zgodbe, slike ali filme.


DRUGE UPORABNE IZBOLJŠAVE

   Spreminjanje plinov
Potapljači, ki na svojih potopih uporabljajo več različnih dihalnih mešanic, lahko sedaj dihalne pline, vnešene v računalnik EON Steel, spreminjajo med potopom. Če se med potopom zgodi kaj nepredvidenega, lahko potapljač plin takoj ustrezno prilagodi ter še vedno dobiva pravilne dekompresijske informacije ter varno nadaljuje in zaključi potop.

   Izboljšava trajanja baterije

“Deep sleep” (globoko spanje) je nova funkcija, ki podaljša čas trajanja baterije brez njenega ponovnega polnjenja. Vklopi se avtomatsko, če se računalnik ne uporablja vsaj dva dneva. Poleg tega lahko uporabnik sedaj izbira čas, po katerem se zaslon izključi (med 1 in 5 minutami).

   Izboljšano prilagajanje prikaza zaslona
Računalnik Suunto EON Steel uporabniku od samega začetka omogoča, da petim segmentom zaslona sam določi, kaj želi v njih prikazano. Prikaz štirih segmentov je bil do sedaj fiksen, prikaz petega segmenta pa se s pritiskom na gumb lahko spreminja. Z novo verzijo programske opreme pa se sedaj lahko spreminja prikaz dveh segmentov (prikaz ostalih treh nastavljivih pa ostaja fiksen). Tako računalnik omogoča hkraten prikaz več podatkov, preglednost zaslona pa ostaja enako odlična.

   Izboljšava “Logbook-a”

Do sedaj je Logbook v prikazu spiska potopov prikazoval le datum in uro potopa, zdaj pa sta za lažje pregledovanje potopov dodana še globina in čas trajanja potopa.

   Indikator blokade algoritma

Algoritem Suunto Fused™ RGBM se v primeru, da uporabnik ne opravi celotne dekompresije, zaklene za 48 ur. V prejšnjih verzijah programske opreme je to prikazoval napis “ERROR”, zdaj pa ga nadomešča napis "LOCKED". Napis "ERROR” bi namreč lahko uporabnika zmedel, da se je računalnik pokvaril.

Arhiv novic
Prisotni tudi na:

Norik-sub d.o.o.
Celovška 25
(ob vhodu v bazen Tivoli)
1000 Ljubljana

Tel: +386 1 434 07 53

Mob: +386 40 414 500

Faks: +386 1 230 19 07

E-pošta: norik@norik-sub.si

Pri nas lahko kupite tudi:

revija Scubalife