Dry Suit Diver

ZAKAJ TEČAJ POTAPLJANJA S SUHO OBLEKO?

Če želite videti zanimivo in bogato življenje, katerega najdemo v hladnejših vodah, se je potrebno primerno obleči. Zato potapljači uporabljamo suhe obleke. Vendar pa je za njeno uporabo potrebno spoznati posebne tehnike in primeren način njihovega spoznavanja je sodelovanje na tečaju PADI Dry Suit Diver.

KAJ POTREBUJETE ZA ZAČETEK?

  • Opravljen začetni potapljaški tečaj PADI OWD ali PADI Junior OWD (ali ekvivalenten tečaj po kateri drugi mednarodno priznani šoli potapljanja)
  • Minimalna starost: 10 let

KAJ BOSTE NA TEČAJU POČELI?

Na tečaju boste spoznali teorijo potapljanja s suho obleko in se z njeno uporabo prvič praktično spoznali v plitki vodi. Ko se boste v obleki počutili udobno, bo napočil čas za dva potopa, v katera boste združili pridobljeno znanje načrtovanja in organiziranja potapljanja s suho obleko ter uporabili naučene tehnike, reševanje problemov in kontrolo plovnosti.

KAKO DOLGO TEČAJ TRAJA?

  • Priporočeno število ur: 24 ur
  • Minimalno število potopov: dva v enem dnevu

KAJ POTREBUJETE?

  • Topla oblačila ali podobleko
  • Manjšo brisačo
  • Masko, dihalko in plavuti na pašček
  • Potapljaško knjižico

KJE LAHKO NADALJUJETE?

Opravljen specialni tečaj PADI Dry Suit Diver šteje kot ena od petih potrebnih specialnosti za pridobitev certifikata Master Scuba Diver.

POMEMBNO: Tečajnik naj ima za zaščito glave oziroma ušes po vajah v bazenu in/ali potopih v Piranu s seboj volneno kapo, za hojo po potapljaškem centru v Piranu pa tudi natikače.

Na začetku tečaja vsak tečajnik izpolni in podpiše izjavo o zdravstvenem stanju, v kateri so napisana različna bolezenska stanja, ki niso najbolj primerna za potapljanje. Izjavo si predhodno preberite (izjava o zdravstvenem stanju.pdf), izpolnili pa jo boste na začetku tečaja. Izjava se nanaša predvsem na trenutno zdravstveno stanje. Tečajnik mora biti za udeležbo na tečaju sposoben na kratke črtice pred bolezenskimi stanji odgovoriti z besedico NE. V kolikor bi na katero od črtic moral odgovoriti z DA, se mora o tem bolezenskem stanju pred pričetkom tečaja posvetovati s svojim zdravnikom. Zdravnik mu mora sposobnost za potapljanje potrditi na obrazec "potrdilo zdravnika.pdf". Zdravnik lahko napotke za pregled najde v "navodila za zdravnika.pdf".

Arhiv novic
Prisotni tudi na:

Norik-sub d.o.o.
Celovška 25
(ob vhodu v bazen Tivoli)
1000 Ljubljana

Tel: +386 1 434 07 53

Mob: +386 40 414 500

Faks: +386 1 230 19 07

E-pošta: norik@norik-sub.si

Pri nas lahko kupite tudi:

revija Scubalife