POMEMBNO: tečaje izvajamo individualno. Tečajnik naj nas kontaktira po e-mailu. Dogovorili se bomo za prevzem skripte, kdaj in kako se bo njeno vsebino predelalo, kdaj pisalo teoretični izpit in kdaj opravilo potopa! 

ZAKAJ TEČAJ POTAPLJANJA Z OBOGATENIM ZRAKOM?

Izkoristite čas potopa z uporabo s kisikom obogatenega zraka. Čas boste koristno izrabili, saj:

  • Lahko pod vodo ostanete dlje
  • So intervali med posameznimi potopi lahko krajši
  • Pridobite certifikat za potapljanje z obogatenim zrakom in hkrati opravljate potope z drugih potapljaških tečajev

Dodatno pa boste verjetno zaradi potapljanja z obogatenim zrakom na Vaših potapljaških počitnicah manj utrujeni.

KOLIKO DLJE PA LAHKO OSTANEM POD VODO?

Če opravite potop z zrakom na globino 15 metrov, je Vaš nedekompresijski čas tega potopa 80 minut. Če pa za isti potop uporabite mešanico z 36% kisika (EANx36), pa je nedekompresijski čas 220 minut – pridobite 140 minut potopa!
Obogaten zrak je idealen za podvodne fotografe, potapljače na potopljene ladje in vse, ki si pod vodo želijo ostati dlje.

KAJ POTREBUJETE ZA ZAČETEK?

  • Opravljen začetni potapljaški tečaj PADI OWD ali PADI Junior OWD (ali ekvivalenten tečaj po kateri drugi mednarodno priznani šoli potapljanja)
  • Minimalna starost: 15 let

KAJ BOSTE NA TEČAJU POČELI? 

Na tečaju boste spoznali postopke priprave na potope in izvajanja potopov z obogatenim zrakom. 

KAKO HITRO BOSTE LAHKO PRIČELI UPORABLJATI OBOGATEN ZRAK?

Predavanje ter dva potopa in Vaši potapljaški užitki se bodo podvojili. 

KAKO DOLGO TEČAJ TRAJA?

  • Priporočeno število ur: 12 ur 
  • Minimalno število potopov: dva v enem dnevu 

KAJ POTREBUJETE?

  • Kopalke in brisačo
  • Masko, dihalko in plavuti
  • Potapljaško knjižico

KJE LAHKO NADALJUJETE?

Opravljen specialni tečaj PADI Enriched Air Diver šteje kot ena od petih potrebnih specialnosti za pridobitev certifikata Master Scuba Diver. Certifikat je potreben tudi v primeru, če se želite pričeti ukvarjati s tehničnim potapljanjem.Opravljen specialni tečaj PADI Enriched Air Diver šteje kot ena od petih potrebnih specialnosti za pridobitev certifikata Master Scuba Diver. Certifikat je potreben tudi v primeru, če se želite pričeti ukvarjati s tehničnim potapljanjem.

POMEMBNO: Tečajnik naj ima za zaščito glave oziroma ušes po vajah v bazenu in/ali potopih v Piranu s seboj volneno kapo, za hojo po potapljaškem centru v Piranu pa tudi natikače.

Na začetku tečaja vsak tečajnik izpolni in podpiše izjavo o zdravstvenem stanju, v kateri so napisana različna bolezenska stanja, ki niso najbolj primerna za potapljanje. Izjavo si predhodno preberite (izjava o zdravstvenem stanju.pdf), izpolnili pa jo boste na začetku tečaja. Izjava se nanaša predvsem na trenutno zdravstveno stanje. Tečajnik mora biti za udeležbo na tečaju sposoben na kratke črtice pred bolezenskimi stanji odgovoriti z besedico NE. V kolikor bi na katero od črtic moral odgovoriti z DA, se mora o tem bolezenskem stanju pred pričetkom tečaja posvetovati s svojim zdravnikom. Zdravnik mu mora sposobnost za potapljanje potrditi na obrazec "potrdilo zdravnika.pdf". Zdravnik lahko napotke za pregled najde v "navodila za zdravnika.pdf".

Arhiv novic
Prisotni tudi na:

Norik-sub d.o.o.
Celovška 25
(ob vhodu v bazen Tivoli)
1000 Ljubljana

Tel: +386 1 434 07 53

Mob: +386 40 414 500

Faks: +386 1 230 19 07

E-pošta: norik@norik-sub.si

Pri nas lahko kupite tudi:

revija Scubalife