Wreck Diver

ZAKAJ TEČAJ POTAPLJANJA NA POTOPLJENE OBJEKTE?

Čar raziskovanja potopljenih ladij, letal in avtomobilov je nekaj, čemur se večina potapljačev ne more upreti. Tečaj potapljanja na potopljene objekte Vas bo seznanil s tovrstnim potapljanjem in Vas naučil veščin potrebnih za varno in zabavno raziskovanje.

KAJ POTREBUJETE ZA ZAČETEK?

  • Opravljen nadaljevalni potapljaški tečaj PADI AOWD (ali ekvivalenten tečaj po kateri drugi mednarodno priznani šoli potapljanja)
  • Minimalna starost: 15 let

KAJ BOSTE NA TEČAJU POČELI?

Naučili se boste načrtovanja in organiziranja potopov na potopljene objekte ter potrebnih postopkov in tehnik. Seznanili se boste s potrebno opremo, pripravo in uporabo podvodnih svetilk, spoznali specialno opremo, kolute in se naučili ravnati z vrvico. Naučili se boste tudi tehnik potapljanja v slabši vidljivosti in zasilnih postopkov.

KAKO DOLGO TEČAJ TRAJA?

  • Priporočeno število ur: 24 ur
  • Minimalno število potopov: štirje potopi v dveh dneh

KAJ POTREBUJETE?

  • Kopalke in brisačo
  • Masko, dihalko in plavuti
  • Potapljaško knjižico

KJE LAHKO NADALJUJETE?

Opravljen specialni tečaj PADI Wreck Diver šteje kot ena od petih potrebnih specialnosti za pridobitev certifikata Master Scuba Diver.

* Potopi, na katerih se na potopu zaplava v podvodni objekt, so omejeni na območje dostopa dnevne svetlobe in največ 40 metrsko oddaljenost od gladine (všteta vodoravna in navpična pot). Če se potopljen objekt nahaja v globini globlji od 18 metrov, je kot predpogoj priporočljiv opravljen tečaj Globinskega potapljača.

POMEMBNO: Tečajnik naj ima za zaščito glave oziroma ušes po vajah v bazenu in/ali potopih v Piranu s seboj volneno kapo, za hojo po potapljaškem centru v Piranu pa tudi natikače.

Na začetku tečaja vsak tečajnik izpolni in podpiše izjavo o zdravstvenem stanju, v kateri so napisana različna bolezenska stanja, ki niso najbolj primerna za potapljanje. Izjavo si predhodno preberite (izjava o zdravstvenem stanju.pdf), izpolnili pa jo boste na začetku tečaja. Izjava se nanaša predvsem na trenutno zdravstveno stanje. Tečajnik mora biti za udeležbo na tečaju sposoben na kratke črtice pred bolezenskimi stanji odgovoriti z besedico NE. V kolikor bi na katero od črtic moral odgovoriti z DA, se mora o tem bolezenskem stanju pred pričetkom tečaja posvetovati s svojim zdravnikom. Zdravnik mu mora sposobnost za potapljanje potrditi na obrazec "potrdilo zdravnika.pdf". Zdravnik lahko napotke za pregled najde v "navodila za zdravnika.pdf".

Arhiv novic
Prisotni tudi na:

Norik-sub d.o.o.
Celovška 25
(ob vhodu v bazen Tivoli)
1000 Ljubljana

Tel: +386 1 434 07 53

Mob: +386 40 414 500

Faks: +386 1 230 19 07

E-pošta: norik@norik-sub.si

Pri nas lahko kupite tudi:

revija Scubalife