Potapljaški tečaj PADI - OWD

Se želite potapljati? Potem je čas, da opravite začetni potapljaški tečaj PADI Open Water Diver, najbolj popularen program te vrste na svetu! To je vaša priložnost, da z nami doživite nove pustolovščine in spoznate nove prijatelje. 

Začetni potapljaški tečaji se v Ljubljani odvijajo v prostorih podjetja Norik-sub, ki se nahaja ob vhodu v bazenu Tivoli (Celovška 25), v Piranu pa v prostorih potapljaškega centra Norik-sub na Punti (Prešernovo nabrežje 24).

ZAKAJ TEČAJ PADI OPEN WATER DIVER?

Kot certificiran PADI potapljač ene najbolj prepoznavnih in spoštovanih šol po svetu, imate možnost, da se skupaj s svojim sopotapljačem samostojno potapljate. Če ste v preteklosti morda že opravili poskusni potop, vas do popolne samostojnosti loči le majhen korak.

KAJ POTREBUJETE ZA ZAČETEK?

Vsakdo, ki je dobrega zdravja, ima nekaj kondicije in se v vodi počuti udobno, se lahko udeleži PADI-jevega začetnega tečaja potapljanja. Za otroke stare med 10 in 14 let obstaja PADI-jev otroški začetni tečaj potapljanja Junior Open Water Diver.
Opomba: otroci, stari med 10 in 12 let, ki imajo opravljen začetni tečaj Junior Open Water Diver, se smejo potapljati do globine 12 metrov in le v spremstvu staršev ali vodiča z opravljenim PADI tečajem.

KAJ STORITI?

Kontaktirajte nas na telefona 01/4340753 ali 040/414500 oziroma preko e-maila norik(at)norik-sub.si! Skozi tečaj boste spoznali osnove potapljanja vključno s potapljaško opremo in potapljaškimi tehnikami. Kot določajo standardi začetnega potapljaškega tečaja po šoli PADI, tečaj obsega predavanja, štiri potope v bazenu oziroma plitki vodi in štiri potope v morju ali jezeru.

KAJ POTREBUJETE?

 • Kopalke, natikače in brisačo
 • Masko, dihalko in plavuti
 • Volneno kapo (zvečer po vajah v bazenu in po potopih v morju se kar prileže...)
 • Pisalo za pisanje zapiskov na predavanjih

Zgoraj našteto opremo potrebujete že prvi dan tečaja.

KJE LAHKO NADALJUJETE?

Po opravljenem začetnem potapljaškem tečaju PADI OWD se lahko udeležite nadaljevalnega tečaja PADI Advanced Open Water Diver, kjer boste pridobili še več potapljaških izkušenj in spoznali nove potapljače.  

POTEK TEČAJA

Tečaj v času med 1.10. in 20.6. traja 6 dni in se odvija v Ljubljani ter zaključi v Piranu, med 20.6. in 30.9. pa traja 4 dni in se v celoti odvija v Piranu. 

Potek 6-dnevnega tečaja je sledeč:

 • 1. dan: ponedeljek (Ljubljana)
  predavanje od 19.00 do 21.30, potop v bazenu 21.30 do 23.00
 • 2. dan: torek (Ljubljana)
  predavanje od 19.00 do 21.30, potop v bazenu 21.30 do 23.00
 • 3. dan: sreda (Ljubljana)
  predavanje od 19.00 do 21.30, potop v bazenu 21.30 do 23.00
 • 4. dan: četrtek (Ljubljana)
  predavanje od 19.00 do 21.30, potop v bazenu 21.30 do 23.00
 • 5. dan: sobota (Piran)
  potopi na morju
 • 6. dan: nedelja (Piran)
  potopi na morju

Potek 4-dnevnega tečaja pa je:

 • 1. dan: četrtek (Piran)
  18:00 do predvidoma 21:00: Uvod in predavanje
 • 2. dan: petek (Piran)
  9:00 do predvidoma 20:00: Predavanja in potopi v morju
 • 3. dan: sobota (Piran)
  9:00 do predvidoma 20:00: Predavanja in potopi v morju
 • 4. dan: nedelja (Piran)
  9:00 do predvidoma 17:00: Potopi v morju in teoretični izpit

Tečajnik si mora prenočišče za čas bivanja v Piranu priskrbeti sam. V primeru, da potrebujete kakršno koli pomoč, nas prosim kontaktirajte (norik(at)norik-sub.si)!

V CENO TEČAJA JE VŠTETO:

 • tečajnina;
 • skripta;
 • strošek uporabe bazena in/ali potapljaškega centra v Piranu;
 • mednarodna izkaznica PADI;
 • izposoja potapljaške opreme za čas trajanja tečaja: zaželeno je (ni pa nujno), da ima tečajnik svojo masko, dihalko in plavuti. Ostalo opremo posodimo mi.

Če svoje maske, dihalke in plavuti še nimate, se oglasite v naših trgovinah Norik-sub v Ljubljani (Celovška 25, ob spodnjem vhodu v bazen Tivoli) ali pa trgovini v potapljaškem centru v Piranu (Prešernovo nabrežje 24) in povejte, da greste na potapljaški tečaj. Naše osebje vam bo znalo ustrezno svetovati. Potrebno opremo pri nas dobite s tečajniškim popustom!

POMEMBNO: Tečajnik naj ima za zaščito glave oziroma ušes po vajah v bazenu in/ali potopih v Piranu s seboj volneno kapo, za hojo po potapljaškem centru v Piranu pa tudi natikače.

Na začetku tečaja vsak tečajnik izpolni in podpiše izjavo o zdravstvenem stanju, v kateri so napisana različna bolezenska stanja, ki niso najbolj primerna za potapljanje. Izjavo si predhodno preberite (izjava o zdravstvenem stanju.pdf), izpolnili pa jo boste na začetku tečaja. Izjava se nanaša predvsem na trenutno zdravstveno stanje. Tečajnik mora biti za udeležbo na tečaju sposoben na kratke črtice pred bolezenskimi stanji odgovoriti z besedico NE. V kolikor bi na katero od črtic moral odgovoriti z DA, se mora o tem bolezenskem stanju pred pričetkom tečaja posvetovati s svojim zdravnikom. Zdravnik mu mora sposobnost za potapljanje potrditi na obrazec "potrdilo zdravnika.pdf". Zdravnik lahko napotke za pregled najde v "navodila za zdravnika.pdf".

Arhiv novic
Prisotni tudi na:

Norik-sub d.o.o.
Celovška 25
(ob vhodu v bazen Tivoli)
1000 Ljubljana

Tel: +386 1 434 07 53

Mob: +386 40 414 500

Faks: +386 1 230 19 07

E-pošta: norik@norik-sub.si

Pri nas lahko kupite tudi:

revija Scubalife