BARE- novosti 2017

Leto 2017 je prineslo nov model suhe obleke Aqua Trek-1, prenovljeno mokro obleko Velocity in dodatke iz nove serije Ultrawarmth: brezrokavnike, kapuco, rokavice in nogavice.

Suha obleka Aqua Trek-1

  • Suha obleka Aqua Trek-1
  • Suha obleka Aqua Trek-1

Suha obleka AQUA TREK-1 je na oko podobna obstoječemu modelu Trilam Tech, a je izdelana iz novejšega in lažjega materiala.

Material obleke je štiri plastni Cordura material, ki prepušča vodno paro. Klasični trilaminati so izdelani iz treh plasti materiala, novejši materiali pa že vsebujejo po štiri plasti. Kroj obleke je anatomsko oblikovan. Serijska vratna manšeta je neoprenska »smart collar«, ki omogoča zelo dobro tesnjenje s kapuco suhe obleke. Na voljo sta tudi lateks in silikonska vratna manšeta. Serijski zapestni manšeti sta iz lateksa, na voljo pa so tudi silikonske in neoprenske. Polnilni in izpustni ventil sta Si-Tech-ova, naramnice v obleki so serijske in na nogah lahko uporabnik ob naročilu izbira med Tech nogavicami, mehkimi nogavicami ali trdimi škornji. Zadrga je sprednja in sicer plastična YKK. Obleka ima teleskopski torzo z elastičnim štiritočkovnim mednožnim trakom. Kolena so ojačana z mehkim M-PADz materialom in na nogi obleke se lahko pritrdi še do dva široka žepa. Komolci in ramena so lahko zaščiteni s kevlarjem.
V kompletu z obleko pridejo polnilna cev, mazilo za mazanje zadrge, smukec za manšete ter vreča za shranjevanje obleke.
Obleka je na voljo v moškem kroju v 7 standardnih velikostih in ženskem kroju v 5 standardnih velikostih. Velikost je po potrebi lahko delno prilagojena (trup, roke, noge). Na voljo je le ena barva: črna.

Ker je BARE proizvajalec suhih oblek in ne preprodajalec ter je prepričan v svojo kakovost in zanesljivost, na svoje delo in spoje suhih oblek nudi 7-letno garancijsko dobo.

Mokra obleka VELOCITY

Bare Velocity

Model Velocity je za leto 2017 spet prenovljen. Material je še vedno zelo mehak Progressive Full-Stretch, notranji sloj materiala telesa pa je t.i. Celliant® material. V ta sloj je všitih 13 različnih toplotno reaktivnih mineralov, ki reagirajo na oddano telesno toploto, jo spreminjajo v infrardeče valovanje in ga odbijajo nazaj k telesu ter tako povečujejo cirkulacijo krvi in telesno toploto.
Kroj obleke je anatomski, podpazduhe so za udobje izdelane brez spojev, ovratnik je nastavljiv z ježkom, na hrbtu in gležnjih so heavy-duty zadrge, v rokavih in hlačnicah so notranja tesnila, na kolenih pa zaščita.
Obleka je na voljo v črni ali modri barvi v debelinah 3, 5 in 7 mm.

Dodatki Ultrawarmth

Ko potapljač izbere primerno mokro ali suho potapljaško obleko, običajno potrebuje še kakšen dodatek, kot so npr. kapuca, rokavice, nogavice in brezrokavnik.
Obstoječim dodatkom iz preteklih let je v letu 2017 dodana serija Ultrawarmth, izdelana iz Celliant® materiala.
Brezrokavnik je na voljo v dveh izvedbah: debelina materiala je na trupu vedno 3 mm, kapuca pa je lahko debela 5 ali pa 7 mm.
Rokavice Ultrawarmth so na voljo v debelinah 3 ali 5 mm, so petprstne in anatomsko oblikovane. Zapestni del rokavice je z notranje strani gladek, da je vstop vode v rokavico čim manjši.
Nogavice s podplatom so debelin 5 ali 7 mm, podplat je robusten, zadrga je heavy-duty in nart nogavice je za čim večjo zaščito gumiran.
Kapuca je debeline 7 mm in je na voljo v dveh izvedbah: za uporabo s suho obleko in za uporabo z mokro obleko.

Arhiv novic
Prisotni tudi na:

Norik-sub d.o.o.
Celovška 25
(ob vhodu v bazen Tivoli)
1000 Ljubljana

Tel: +386 1 434 07 53

Mob: +386 40 414 500

Faks: +386 1 230 19 07

E-pošta: norik@norik-sub.si

Pri nas lahko kupite tudi:

revija Scubalife