BARE- oblačila za potapljanje


Podjetje Fitzwright se je na potapljaškem trgu pojavilo že v 70-ih letih prejšnjega stoletja. Tekom let je njihov sloves izdelovalca odličnih potapljaških oblek rasel in prav kmalu so pričeli izdelovati tudi obleke za ostale vodne športe ter ribolov.

Leta 1980 se končno pojavi blagovna znamka BARE in od takrat se skoraj vsi Fitzwrightovi izdelki prodajajo pod tem imenom. Izjema so le obleke za reševanje iz zelo hladnih voda, ki so na tržišču še vedno pod oznako FitzWright.

Leta 2012 se Fitzwright končno preimenuje v Baresports.

BARE-ov potapljaški program sedaj obsega suhe in mokre potapljaške obleke, podobleke, dodatke kot so neoprenske kapuce, nogavice, rokavice ni brezrokavniki ter tudi maske, dihalke in plavuti.

V ponudbi suhih oblek so tako trilaminatne (Cordura(TM), Heavy Duty, Expedition in standarden trilaminat) kot tudi neoprenske obleke (debeline 2, 4 ali 6 mm). Obleke imajo lahko škorenj, Tech ali mehko nogavico, neoprenske ali lateks vratno in zapestni manšeti, naramnice ter imajo lahko en ali dva žepa. Obleke imajo lahko podaljšan ali skrajšan trup, roke in/ali noge. Med temi opcijami se kupec odloči ob naročilu obleke. Ob naročilu kupcu naročimo njemu ustrezne velikosti manšet, itd... Kupec torej dobi personalizirano obleko, ne pa nek standarden konfekcijski izdelek.

Najbolj nestandardnim pa suho obleko lahko izdelamo tudi po meri!

V kakovost izdelave suhih oblek smo pri BARE-u tako prepričani, da za vse svoje suhe obleke nudimo doživljenjsko garancijo na spoje in izdelavo obleke.

Vrh ponudbe BARE-ovih suhih oblek pa sta obleki SB (Stretch, Breathable) in HDC Expedition.

Trilaminatni material obleke SB je raztegljiv in paropropusten. Material svojo funkcijo paropropustnosti seveda opravlja pred potopom in po njem, ko se na potop pripravljen potapljač med čakanjem pogosto znoji ali pa ko se potapljač po potopu zaradi npr. vožnje z barko takoj iz suhe obleke ne sleče. Paropropustnost seveda omogoča potapljaču tudi ugodnejšo temperaturo znotraj suhe obleke.

Obleka HDC Expedition pa predstavlja vrh BARE-ove ponudbe oblek za tehnično potapljanje. Izdelana je iz kombinacije Cordura in Cordura Ripstop materialov, na voljo je z Apeks ali Si-tech ventili, velika Tech žepa pa sta na obleki že standardna.

Poleg suhih oblek so v BARE-ovi ponudbi štiri serije mokrih oblek: super elastična serija Elastek, elastična serija Velocity, elastična in preprostejša Sport S-flex ter standardna serija Sport. Vse serije obsegajo obleke debelin 3, 5 in 7 mm. Dodatki obsegajo super elastične in standardne kapuce, brezrokavnike, nogavice in rokavice.

Izmed ponudbe mask, dihalk in plavuti najbolj izstopa model maske Frameless, ki ustreza praktično vsem oblikam obrazov. Poleg črne je na voljo tudi v popolnoma prozorni izvedbi (fotografija!).

V BARE-u so to, kar počnejo: športni in profesionalni entuziasti, ki so radi v in na vodi. Izdelki so kakovostni in oblikovani za kar največje udobje uporabnika. Zato jih najprimerneje opišeta dve besedi: Done Right (Narejeno Pravilno). Sta tudi vodilo vsem, ki ponujamo izdelke BARE. Želimo preseči vsa vaša pričakovanja. Vemo, da imate na izbiro veliko izdelkov in želimo doseči, da boste težko izbrali kaj drugega kot BARE.

Pri nas lahko kupite tudi:

revija Scubalife
Arhiv novic
Prisotni tudi na:

Norik-sub d.o.o.
Celovška 25
(ob vhodu v bazen Tivoli)
1000 Ljubljana

Tel: +386 1 434 07 53

Mob: +386 40 414 500

Faks: +386 1 230 19 07

E-pošta: norik@norik-sub.si