SUUNTO je vodilni oblikovalec in proizvajalec inštrumentov za potapljanje, trening in zunanje športe. Njegovi izdelki vodijo in navdihujejo vrhunske športnike in športne navdušence, ki cenijo obliko, natančnost in zanesljivost. V SUUNTU so oblikovalske procese in strast do športa usmerili v oblikovanje najboljših športnih inštrumentov za uporabo v najzahtevnejših pogojih.

Podjetje je bilo ustanovljeno že leta 1936 in z izdelovanjem potapljaških inštrumentov so pričeli leta 1965. V letu 1997 je bila predstavljena prva potapljaška ura »Suunto Spyder«. Njegovi nasledniki so potapljaške ure Stinger, D9, D6 in D4. Model D9 je bila prva potapljaška ura, ki je omogočala brezžičen prikaz pritiska plina v jeklenki, uporabo do treh različnih dihalnih plinov in preklapljanje med njimi tekom potopa ter imela digitalni kompas.

V letih 2013 do 2015 so modele D9, D6 in D4 nadomestili popolnejši modeli DX, D9tx, D6i Novo in D4i Novo. Tako sedaj vsi modeli ur podpirajo uporabo oddajnika za brezžičen prikaz pritiska v jeklenki, modeli DX, D9tx in D6i imajo tudi kompas, ki omogoča precizno uporabo vse do nagnjenosti za 45 stopinj (!). Modeli D9tx, D6i Novo in D4i Novo so primerni tudi za potapljanje na vdih. Model DX je prva potapljaška ura, ki omogoča spremljanje potopa z zaprtim dihalnim krogom (rebreather). Seveda je še vedno primeren tudi za potapljanje z odprtim dihalnim krogom in omogoča potapljanje z do 8 različnimi dihalnimi mešanicami.

Poleg potapljaških ur SUUNTO izdeluje tudi klasične potapljaške računalnike, tako za nošenje na zapestju, kot tudi za pritrditev na prvo stopnjo regulatorja v obliki konzole. Zapestni modeli so Zoop, Vyper, Vyper Air in HelO2, v obliki konzole pa sta Cobra in Cobra3.

V letu 2014 je Suunto predstavil model EON Steel, ki ima barvi LCD zaslon, poleg običajnega potapljanja z odprtim dihalnim krogom omogoča tudi spremljanje potopa z zaprtim dihalnim krogom (rebreather) in omogoča potapljanje z do 8 različnimi dihalnimi mešanicami.

V letu 1999 je bil predstavljen dekompresijski model Suunto RGBM, ki spremlja tako raztopljeni, kot tudi prosti plin v krvi in tkivih potapljača. Prav vsi SUUNTO-vi modeli potapljaških računalnikov in ur podpirajo potapljanje s plinsko mešanico nitrox, modeli EON Steel, HelO2, D9tx in DX pa podpirajo tudi tehnično potapljanje s plinsko mešanico trimix (Suunto Technical RGBM in Suunto FusedTM RGBM algoritma).

Arhiv novic
Prisotni tudi na:

Norik-sub d.o.o.
Celovška 25
(ob vhodu v bazen Tivoli)
1000 Ljubljana

Tel: +386 1 434 07 53

Mob: +386 40 414 500

Faks: +386 1 230 19 07

E-pošta: norik@norik-sub.si

Pri nas lahko kupite tudi:

revija Scubalife