Regulator Apeks MTX-RC

V januarju 2020 je Apeks predstavil novi model regulatorja z oznako MTX-RC. Model je evolucija modela MTX-R in je namenjen vsem vrstam potapljanja, zelo pa je primeren za potope v hladnih vodah.

Balansirana prva stopnja regulatorja je kovana in je za najboljšo toplotno prevodnost narebrena. Njena površina je prevlečena z mat kromom. Ima dva visokotlačna (HP) in pet nizkotlačnih (LP) priključkov. HP priključka sta za lažjo razporeditev cevi ter pritrditev brezžičnega oddajnika nagnjena. Štirje LP priključki so nameščeni na vrtljivi glavi, peti priključek pa je namenjen pritrditvi inflatorske cevi ali pa cevi za suho obleko pri potapljanju s konfiguracijo sidemount. Ker gre za Apeksov regulator je popolnoma samoumevno, da ima prva stopnja tudi suho komoro proti zmrzovanju.

Druga stopnja omogoča nastavljanje Venturi efekta in upora dihanja. Ima velik izmenjevalnik toplote, je pnevmatično balansirana, dvojno vrtljiva cev (na strani prve in druge stopnje) pa se vanjo lahko priključi z leve ali desne strani. Ima tudi anatomski antibakterijski ustnik.

Potapljač skupaj z regulatorjem dobi tudi »military style« torbo. Regulator dopolnjuje novi oktopus MTX-RC, ki ima vzvod za kontrolo Venturi efekta, medtem ko nima gumba za nastavitev dihalnega upora.

Regulator bo za nakup na voljo v drugi polovici januarja. Za dodatne informacije nas prosim kontaktirajte na telefona 01/4340753 oziroma 040/414500 ali e-mail norik@norik-sub.si

Arhiv novic
Prisotni tudi na:

Norik-sub d.o.o.
Celovška 25
(ob vhodu v bazen Tivoli)
1000 Ljubljana

Tel: +386 1 434 07 53

Mob: +386 40 414 500

Faks: +386 1 230 19 07

E-pošta: norik@norik-sub.si

Pri nas lahko kupite tudi:

revija Scubalife