Suunto D5

Finski proizvajalec športnih inštrumentov SUUNTO je prvi potapljaški računalnik predstavil daljnega leta 1987. Leta 2015 je svet ugledal prvi Suuntov model z barvnim zaslonom EON Steel in njemu je dve leti kasneje sledil EON Core. V novembru 2018 pa je Suunto napovedal prihod svojega prvega potapljaškega računalnika v velikosti zapestne ure, modela D5.

Izgled

Ohišje računalnika je za čim manjšo maso izdelano iz kompozita. Ob strani so trije kovinski gumbi, preko katerih uporabnik računalnik preprosto nastavlja in uporablja. Zaslon je barven "full color" in prekrit z mineralnim steklom. Zaščiti se ga lahko še s samolepilno folijo. Pritrditev na zapestje je z gumijastim zapestnim trakom. Zapestni trak je enostavno zamenljiv in z dokupljivimi izvedbami bo uporabnik računalnik lahko prilagodil svojemu življenjskemu slogu. Suunto računalnik deklarira za globino 100 metrov.

Alarmna opozorila računalnika so zvočna in vibracijska.

Baterija računalnika je Li-Ion polnilna baterija. Ko se izprazni, jo uporabnik preko magnetno pritrdljivega USB kabla lahko spet napolni. Kabel služi tudi kot vmesnik za povezavo s PC ali MAC računalnikom. Serijsko je vgrajen tudi 3D digitalni kompas, ki natančno deluje tudi, ko je nagnjen za 45 stopinj.

  • Suunto D5 Lime
  • Suunto D5 Black
  • Suunto D5 White
  • Suunto D5 All-Black

Algoritem

Algoritem računalnika je Suuntov Fused™ RGBM 2. Uporabnik lahko računalnik uporablja v načinih zrak, nitrox, na vdih, digitalni globinomer in ura. Računalnik v načinu nitrox podpira uporabo treh plinov in vsakemu od njih se lahko določi tudi oddajnik za brezžični prikaz pritiska v dotični jeklenki. Prepoznava oddajnikov je avtomatska, uporabnik jo le potrdi.

  • Movescount App

Prilagodljivost

Računalnik Suunto D5 omogoča prilagodljivost potrebam uporabnika. Le-ta lahko preko programa DM5 spreminja lastnosti računalnika in izgled zaslona. Nastavljanje računalnika lahko poteka preko njegovih gumbov in menijev ali pa uporabnik nastavitve opravi v programu DM5 ter jih preko USB kabla v D5 le naloži.

Poleg programa DM5 je Suunto pripravil tudi program Suunto App, kjer lahko uporabnik pregleduje opravljene potope in s prijatelji deli svoje potapljaške avanture. Podatkom o potopih lahko dodaja zgodbe, slike ali filme. V program se podatki brezžično prenesejo preko Bluetooth-a.

Program DM5 omogoča tudi sprotno posodabljanje računalnika. Ob njegovi povezavi s programom, le-ta avtomatsko preveri ali je na voljo novejša različica programske opreme (pa naj gre za popravek ali dodatne funkcije) ter jo posodobi.

Računalnik bo v trgovinah na voljo v prvi četrtini leta 2019. V Norik-sub-u bo na ogled in izposojo na voljo že od sredine decembra 2018 dalje.

Za dodatne informacije nas kontaktirajte preko e-maila na norik(at)norik-sub.si, na telefona 01/4340753 ali 040/414500 oziroma nas obiščite v trgovini Norik-sub, Celovška 25, Ljubljana, ob spodnjem vhodu v bazen Tivoli.

Veselimo se vašega obiska!

Arhiv novic
Prisotni tudi na:

Norik-sub d.o.o.
Celovška 25
(ob vhodu v bazen Tivoli)
1000 Ljubljana

Tel: +386 1 434 07 53

Mob: +386 40 414 500

Faks: +386 1 230 19 07

E-pošta: norik@norik-sub.si

Pri nas lahko kupite tudi:

revija Scubalife