Našim kupcem želimo ponuditi najboljše izdelke na trgu ter zagotavljati najboljšo podporo. V ta namen sodelujemo s preverjenimi dobavitelji z odličnim slovesom med potapljači.

Podjetje Apeks Marine Equipment je pričelo delovati pred več kot 40 leti s preprostim namenom: izdelovati najboljšo potapljaško opremo na svetu. Oblikovanje, razvoj in kakovost izdelave omogočajo proizvodnjo tako kakovostne opreme, da je le-ta praktično postala cilj, katerega si želijo doseči drugi proizvajalci.

Regulatorji Apeks so bili prvi regulatorji, ki so zadostili zahtevam standarda EN 250 in si pridobili pravico nošenja oznake CE. V različnih neodvisnih primerjalnih testih po svetu vedno zasedajo najvišja mesta. Oblikovanje, razvoj, testiranje in proizvodnja se odvijajo v eni tovarni in ker je proizvodni proces kontroliran od začetka do konca, Apeks svojim regulatorjem priznava doživljenjsko garancijo. Apeks je ime, kateremu zaupajo potapljaški entuziasti in profesionalci.

Poleg klasičnih izdelkov kot so regulatorji, oktopusi, inštrumenti, kompenzatorji plovnosti, maske in dihalke, Apeks proizvaja tudi izdelke tržnih niš, kot je komplet regulatorjev za tehnično potapljanje TEK 3, komplet regulatorjev za sidemount potapljanje, najlažji regulator na svetu Flight, katerega masa je le 650 gramov in tudi regulator MTX-R, katerega krasi napis “EXTREME COLD WATER USE”.

Apeks je v Sloveniji prisoten že več kot 20 let in uveljavljen kot proizvajalec ne le verjetno najboljše, ampak tudi najmanj problematične potapljaške opreme. Izdelki so na voljo v trgovinah po celi Sloveniji, prav tako pa naš servis z zadostno zalogo servisnih kitov in drugih delov zagotavlja kakovostno redno vzdrževanje Apeksovih izdelkov in v primeru poškodovanja tudi kakovostno popravilo poškodb.

Podjetje Fitzwright se je na potapljaškem trgu pojavilo že v 70-ih letih prejšnjega stoletja. Tekom let je njihov sloves kakovostnega izdelovalca potapljaških oblek rasel in prav kmalu so pričeli izdelovati tudi obleke za ostale vodne športe ter ribolov. Leta 1980 so pričeli uporabljati blagovno znamko BARE ter se leta 2012 preimenovali v Baresports.

BARE-ov potapljaški program sedaj obsega suhe in mokre potapljaške obleke, podobleke, dodatke kot so neoprenske kapuce, nogavice, rokavice in brezrokavniki ter obleke za različne vodne športe (Exowear).

V ponudbi suhih oblek so tako trilaminatne kot tudi neoprenske obleke. Kupec se ob naročilu lahko odloči med mnogimi opcijami in določi se tudi ustrezne velikosti manšet in nogavic ali čevljev. Dobi torej personalizirano obleko, ne pa nekega standardnega konfekcijskega izdelka. Najbolj nestandardnim pa suho obleko lahko izdelajo tudi po meri!

Poleg suhih oblek so v BARE-ovi ponudbi tri serije mokrih oblek: super elastična serija Reactive/Evoke, elastična serija Velocity Ultra/Nixie Ultra in elastična, a preprostejša Sport S-flex/Nixie. Modeli obsegajo obleke debelin 3, 5 in 7 mm. Dodatki obsegajo super elastične in standardne kapuce, brezrokavnike, nogavice in rokavice.

V BARE-u so to, kar počnejo: športni in profesionalni entuziasti, ki so radi v in na vodi. Izdelki so kakovostni in oblikovani za kar največje udobje uporabnika.

SUUNTO je vodilni oblikovalec in proizvajalec inštrumentov za potapljanje, trening in zunanje športe. Njegovi izdelki vodijo in navdihujejo vrhunske športnike in športne navdušence, ki cenijo obliko, natančnost in zanesljivost. Podjetje je bilo ustanovljeno že leta 1936 in z izdelovanjem potapljaških inštrumentov so pričeli leta 1965.

Suuntovi potapljaški računalniki so na voljo v obliki potapljaških ur in v obliki klasičnih potapljaških računalnikov za nošenje na zapestju ali montažo v konzolo.

Leta 2014 je SUUNTO predstavil model EON Steel, dve leti kasneje pa še EON Core, ki imata barvni LCD zaslon, poleg običajnega potapljanja z odprtim dihalnim krogom omogočata tudi spremljanje potopa z zaprtim dihalnim krogom (rebreather) in omogočata potapljanje z do 8 različnimi dihalnimi mešanicami. Leta 2019 pa smo dočakali še prvo Suuntovo potapljaško uro z barvnim zaslonom: Suunto D5.

Vsi SUUNTO-vi modeli potapljaških računalnikov in ur (razen model D4f namenjenega le potapljanju na vdih) podpirajo potapljanje s plinsko mešanico nitrox, modeli EON Steel, EON Core in DX pa podpirajo tudi tehnično potapljanje s plinsko mešanico trimix.

Podjetje BEUCHAT je leta 1934 v Marseillu ustanovil Georges Beuchat. Takrat 24-letni mladenič je oboževal podvodni svet in nenehno razvijal ter ustvarjal izdelke, ki so omogočali razvoj podvodnih aktivnosti. Leta 1953 je Georges izumil izolativno neoprensko potapljaško obleko, ki je igrala ključno vlogo pri razmahu potapljanja. Nekaj let kasneje je izumil še masko Compensator, ki je prva maska, ki omogoča stiskanje nosu ter plavuti Jetfin s kanali za usmerjanje vode.

Moderni Beuchat je proizvajalec opreme za potapljanje z jeklenko, šnorkljanje in podvodni ribolov. Potapljačem nudi široko paleto različnih modelov mask, dihalk, plavuti, zaščitnih majic, neoprenskih oblek in dodatkov, kompenzatorjev plovnosti, regulatorjev, potapljaških inštrumentov in torb. Podvodni ribolovci lahko izbirajo med veliko modeli pušk za podvodni ribolov ter vsemi mogočimi dodatki (osti, elastike, koluti, boje, pasi, uteži, noži).

Aqua Lung je ime, ki je leta 1943, ko sta Jacques-Yves Cousteau in Émile Gagnan razvila prvi potapljaški regulator »aqua-lung«, svetu predstavilo potapljanje. Takrat se še niso zavedali, da bodo njihovo delo in inovativna oprema za potapljanje tako razširili možnosti podvodnega raziskovanja.

Zdaj navdušenje in pustolovski duh prvega potopa živi skozi potapljaško opremo Aqua Lung. Predanost kakovosti in inovativnosti je pripeljala do izdelave vrhunske opreme za potapljanje, tako za rekreativno, kot tudi profesionalno uporabo. Ne glede na to, ali uživate v lepoti koralnih grebenov ali podvodnih razbitin, se boste z opremo Aqua Lung vedno počutili odlično.

Podjetje BAUER KOMPRESSOREN je bilo ustanovljeno leta 1946 in do današnjega dne se je razširilo v holding BAUER GROUP prisoten po celem svetu. BAUER velja za proizvajalca najboljših kompresorjev na svetu.

Proizvodni program obsega kompresorje za polnjenje dihalnega zraka (za potapljaške in gasilske namene), industrijske kompresorje (zrak in drugi plini), specialne filtre, banke zraka, polnilne rampe, vijačne kompresorje in polnilne postaje za polnjenje naravnega plina. Kompresorji so lahko gnani z elektromotorjem, bencinskim ali dieselskim motorjem.

Serija kompresorjev za polnjenje dihalnega zraka se deli na prenosne kompresorje in stabilne kompresorje. Obe seriji se proizvajata v Premium in Poseidon Edition (PE) izvedbi. Izvedba Premium omogoča veliko možnost prilagajanja konfiguracije kompresorja željam kupca, medtem ko je izvedba PE namenjena manj zahtevnim strankam, kot so gasilska in potapljaška društva ter posamezniki.

Kapacitete prenosnih kompresorjev se gibljejo med 100 in 320 L/min, stabilnih kompresorjev pa od 150 do 850 L/min. Preko njih se zrak lahko stiska na pritiska 225 in/ali 330 bar.

Kakovost zraka zagotavljajo odlični filtri. Za zagotavljanje res čistega zraka so določeni filtri lahko opremljeni z elektronsko kontrolo nasičenosti. Kupci lahko izbirajo med ročnim upravljanjem kompresorjev ali pa različnimi stopnjami avtomatiziranosti delovanja. Tako imajo kompresorji lahko avtomatski izpust kondenza, avtomatski vklop in izklop, itd.

Podjetje AP Diving že več kot 50 let inovira, oblikuje in izdeluje potapljaško opremo najvišje kakovosti. Podjetje je od ustanovitve leta 1969 zraslo od majhnega družinskega podjetja do mednarodno priznanega proizvajalca. Uporabniki njihove opreme so športni in profesionalni potapljači, vojska, policija, gasilske službe, odstranjevalci bomb, ladijski potapljači in obalna straža – v več kot 50 državah po vsem svetu.

AP Diving je zadnjih 20 let poznan kot proizvajalec zaprtih dihalnih sistemov Inspiration in Evolution. Še vedno proizvajajo tudi kompenzatorje plovnosti, boje, ventile in različne potapljaške dodatke.